Xerostemin Xerostemin

Xerostemin

Műnyál, szájspray enyhén mentolos ízzel

A Xerostemin a különböző eredetű elégtelen nyáltermelés miatt kialakuló szájszárazság (xerostomia) tüneteinek enyhítésére szolgál. Hidratál, és helyreállítja a szájüreg komfortérzetét, megelőzi a szájnyálkahártya kiszáradását és irritációját, pH semleges. Enyhén mentolos ízű.

Kategória Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz

További információ

Kiszerelés: 15 ml spray

A Xerostemin a különböző eredetű elégtelen nyáltermelés miatt kialakuló szájszárazság (xerostomia) tüneteinek enyhítésére szolgál.

A Xerostemin hidratálja és egy védőréteggel vonja be a szájnyálkahártyát, ezáltal megelőzi a kiszáradást és az irritációt. Ennek következtében csökkenti a szájszárazságot kísérő kellemetlen tüneteket étkezés, nyelés és beszéd során, és helyreállítja a szájüreg komfortérzetét. A készítmény pH értéke semleges, ezért csak minimálisan hat a fogzománcra. Megelőzésre is használható irritációt okozó körülményeknek – mint dohányfüst, tartósan légkondicionált vagy túlfűtött helyiségben tartózkodás – kitett személyeknél. A Xerostemin kellemes, enyhén mentolos ízének köszönhetően frissítő érzést biztosít a szájüregben.

Az elégtelen nyáltermelés okai lehetnek: bizonyos gyógyszerek szedése, műtét utáni állapot, sugárkezelés, depresszió, stressz és idős kor.

Összetétel

Tisztított víz, xilit, glicerin, aloe vera gél, betain, dinátrium-foszfát-dodekahidrát, poliszorbát 20, dinátrium-edetát, mezei menta illóolaj, nátrium-hialuronát, benzalkónium-klorid, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrát. Étkezési cukor (szacharóz)- és etil-alkoholmentes.

Felhasználási javaslat

Felnőttek és 12 évesnél idősebb serdülők: szükség szerint naponta többször 3-5 befúvás a szájüregbe.

Alkalmazás után a készítmény a nyelvvel eloszlatható, hogy egyenletesen vonja be a nyálkahártyát.
Az első használat előtt néhányszor erőteljesen nyomja meg a pumpát, hogy a fúvóka telítődjön és a továbbiakban megfelelően alkalmazható legyen.

Figyelmeztetések

Ne használja, ha túlérzékeny a készítmény bármely összetevőjére. Amennyiben a készítmény használatát követően a tünetei nem javulnak vagy súlyosbodnak, forduljon orvoshoz. A szájszárazság súlyos betegségek, mint diabetes mellitus, pajzsmirigy-túlműködés, vérszegénység (anémia), Sjörgen-szindróma (gyulladásos autoimmun betegség) kísérő tünete is lehet, ezért mindig forduljon orvoshoz, ha a szájszárazság tünetei tartósan fennállnak, vagy gyermeknél jelentkeznek.

Gyártó/Forgalmazó

Aflofarm Farmacja Polska Spółka z o.o./Aflofarm Hungary Kft.

Felhasználási útmutató

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Nézze meg, hogyan gondoskodunk a minőségről

Minden termékünkre szigorú biztonsági követelmények vonatkoznak

Szigorú minőség-ellenőrzési szabványokat és eljárásokat alkalmazunk minden termékünk legmagasabb szintű minőségének biztosítása érdekében.

Nézze meg, hogyan gondoskodunk a minőségről
Ez az oldal sütiket használ a szolgáltatásokkal kapcsolatos szolgáltatásokhoz olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatót